Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker


Arbeiderpartiet
AUF 
HBT Socialdemokraterna
LLH
Skeiv Ungdom
ILGA Europe
Gaysir
Blikk

Queer Ecosy
 

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDLEMSMØTE OM REPRESENTASJON MED MARIE SIMONSEN

Av Bjørn Nuland

 

I forbindelse med årets nominasjon til Stortinget, inviterte vi Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen til medlemsmøte for å utfordre oss på hva vi tenker rundt representasjon. Viktige spørsmål i hennes innlegg var: Hvordan burde vi tenke rundt representasjon? Er det forskjell på kjønnskvotering og annen kvotering? Har lesbiske og homofile noe å lære av kvinnebevegelsen og innvandrermiljøene? Ja, svarte Marie Simonsen, og mente vi har gjort det allerede.


Men vi må glemme det gamle kvoteringsvåpenet, og tenke representasjon ved å kjempe på den gamle måten: ved å ta debatten, ”bitche rundt bordet”, og ved å bygge allianser med andre. Er man få, blir man fort de sinte og sure. Allianser må bygges både internt og tverrpolitisk.  Vi må kunne si ”sånn vil vi ikke ha det” og deretter stille krav, bl.a. til representasjon. Vi må fremstå som en kritisk masse – vi er mange og vi blir flere. Simonsen viste til Madeleine Albright som har sagt at det er en egen plass i helvete for kvinner som ikke hjelper hverandre. Hun mente det også gjelder homofile som ikke hjelper hverandre.

Simonsen mente formell kvotering for homofile ikke vil være veien å gå. Kvotering av minoriteter er vanskeligere enn kjønn, spesielt hvordan håndtere hvor man skal sette grenser. Men også når det gjelder uformell kvotering har vi en lang vei igjen. For eksempel når det gjelder homofile og faste plasser – det fremstår ikke som et massivt krav. Vi blir ikke vanskelige å avvise. Dette står i motsetning til innvandrere, noe som har kommet til utrykk i Oslo i dagens prosess og argumentasjon rundt person til 6. plassen. Betyr dette at homokampen ikke har kommet langt nok? Eller er ikke det å være lesbisk eller homofil rimelig eller relevant i forhold til å bli representert? I kampen for representasjon vil det være viktig å gjøre seg politisk viktig og uunnværlig. Etter Marie Simonsens innlegg ble det diskusjon av nominasjonskomiteens forslag til stortingsliste for Oslo Arbeiderparti.

 

 

 

 

 

 


 

 


 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss