Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker


Arbeiderpartiet
AUF 
HBT Socialdemokraterna
LLH
Skeiv Ungdom
ILGA Europe
Gaysir
Blikk

Queer Ecosy
 

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang

av Kim Friele og Håkon Haugli

Les mer
 

 

 

 

 

 
 

 

Welcome to the webiste of the Norwegian Gay and Lesbian Social Democrats. Read more.


Velkommen til Homofile og lesbiske sosialdemokraters nettsider! Noe du savner? Innspill? Kontakt oss gjerne!

 

Representantskapsmøte i Oslo Arbeiderparti 18.11.08
Av Susann Jørgensen
 
 

Håkon Haugli nominert på 7. plass på Stortingslisten til Oslo AP


Tirsdag 18. november avholdt Oslo Arbeiderparti nominasjonsmøte for Stortingsvalget i 2009. Nominasjonskomiteen la fram en enstemmig innstilling, der homonettverkets leder Håkon Haugli var innstilt på en 7. plass. Listeforslaget ble enstemmig vedtatt ved akklamasjon. 

Møtet startet med at nominasjonskomiteens leder, Geir Axelsen, la frem komiteens innstilling og presenterte listekandidatene. Om Håkon ble det fremhevet at selv om han er den eneste blant de øverste elleve på listen som ikke arbeider med politikk på heltid, er han likevel en av Oslos mest profilerte politikere som viser engasjement i en lang rekke saker.

Homonettverkets Karina Hellum og Marit Bjerke hadde ordet i den generelle debatten. De ga listeforslaget sin fulle støtte, det samme gjorde en rekke andre representanter fra ulike partilag.

Under debatten fremmet en representant fra Industriens Arbeiderpartilag forslag om at Truls Wickholm, som var foreslått på 8. plass, skulle bytte plass med Håkon. Det lå dermed an til kampvotering mellom de to kandidatene. Dette ble imidlertid avverget da Truls tok ordet og sa at han ikke var aktuell på 7. plassen og anbefalte møtet å gå for nominasjonskomiteens innstilling. Avklaringen førte til at representantskapet vedtok nominasjonskomiteens innstilling og ga de foreslåtte kandidatene stående applaus.

Ved valget i 2005 fikk Oslo Arbeiderparti 6 representanter på Stortinget. Dersom den rød-grønne regjeringen vinner valget i 2009, regner vi med at både Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre fortsetter i regjering. Det vil i så fall bety at både Håkon og Truls får plass på Stortinget.

Men: for å være på den sikre siden, må vi gjennomføre en strålende valgkamp og kapre nok stemmer til at vi får inn 7 representanter fra Oslo Ap. Det er oppnåelig! Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å ta aktivt del i valgkampen, og vi vil sørge for å dra i gang aktiviteter for å engasjere dere alle sammen på vei mot et brakvalg.


De nominerte på Oslo Arbeiderpartis liste til Stortingsvalget 2009 er:

 1. Jens Stoltenberg
 2. Marit Nybakk
 3. Jan Bøhler
 4. Jonas Gahr Støre
 5. Marianne Martinsen
 6. Hadia Tadjik
 7. Håkon Haugli
 8. Truls Wickholm
 9. Karin Yrvin
 10. Lotte Grepp Knutsen
 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss