Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer
 

 

 

 

 
Begynner de kristenkonservative å få panikk? Forslaget til felles ekteskapslov legges snart fram for Odelstinget. Da blir det alvor. Det er vel det som gjør at alle smålige hensyn feies til side. Det er jo krig, og i krig er det ingen som bryr seg om at uskyldige såres i kamp.

Vi teppebombes med tragiske historier fra liksomvirkeligheten. Sist ut er annonsen i VG som omhandler stakkars Eiliv som har vokst opp uten kjent far, og som får karasjokk da han oppdager livsløgnen rundt seg.

Det eneste tragiske ved denne historien, som altså ikke er sann, er at den er egnet til å såre og skade virkelige barn. Barn som lever nå, barn som kan lese og barn som går på skole sammen med barna til de som lager disse usanne historiene. Har de tenkt på hvordan det var å være tysk jødisk barn før 2. verdenskrig? Disse barna måtte tåle nedsettende betegnelser, hån og usanne historier om seg selv og sine familier. Er dette noe de kristenkonservative vil forsvare i dag? Nei, helt sikkert ikke. Det dreide seg om farlige fordommer. Vi vil ikke ha slike holdninger i vår tid. Vi vil ikke at våre barn skal tåle fordommene fra en fordummende gruppe, onde mennesker som ikke tenker på andre enn seg selv og sin egen moral. Hadde de tenkt på andre, så hadde de holdt de skitne historiene sine unna alles barn – inklusive sine egne! Våre regnbuebarn skal ikke måtte tåle at homofiendtlige bevegelser skyver barna foran seg i en desperat kamp mot felles ekteskapslov. Nå er det nok!
 

Karina Hellum
Nestleder Homofile og lesbiske sosialdemokrater
 

 

 


 

 

 

 

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss