Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker

Homohistorie

Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer


 

 

 


Welcome to the webiste of the Norwegian Gay and Lesbian Social Democrats. Read more.


Velkommen til Homofile og lesbiske sosialdemokraters nettsider! Noe du savner? Innspill? Kontakt oss gjerne!

 

Kaos GL arrangerte nytt antihomofobi-seminar i Ankara


 

Den tyrkiske homoorganisasjonen Kaos GL arrangerte sitt andre antihomofobi-seminar i Ankara 17. – 21. mai. Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen, og Linn Yttervik og Håkon Haugli fra Homofile og lesbiske sosialdemokrater, deltok på seminaret som samlet ca. 200 homo- og menneskerettighetsaktivister fra hele Europa.

Seminaret, som hadde hovedfokus på media, åpnet med en video som viste intervjuer med tyrkiske homofile og transseksuelle som ga uttrykk for opplevelsen av manglende rettslig beskyttelse. Filmen inneholdt også scener med vold fra politiet og andre mot homofile og transpersoner.

Anette Trettebergstuen satt i hovedpanelet ved åpningen. Hun ga blant annet uttrykk for hvor viktig det er å inkludere LHBT-rettigheter i det internasjonale menneskerettighetsarbeidet. Håkon Haugli deltok senere i et debattpanel som diskuterte medias rolle og understreket bl.a. at vi må bruke media i den internasjonale kampen for større respekt og likeverd.


Seminaret ble viet oppmerksomhet i lokal presse. I artikkelen over ses stortingsrepresentant og deltaker i hovedpanelet Anette Trettebergstuen (Ap).

Les mer om seminaret på www.kaosgl.com
Les artikkelen i Turkish Daily News på http://www.turkishdailynews.com.tr/article.php?enewsid=73527

 

 


 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss