Marit Bjerke står på 59. plass på Oslo Arbeiderpartis bystyreliste og på 9. plass på BU-lista i Grorud bydel.

 

MINI-INTERVJU MED BYSTYREKANDIDAT MARIT BJERKE

Jeg er ei ekte Kløfta/Finnskogen jente som bor og trives på Kalbakken. Her bor jeg sammen med min kone Inger Helene som jeg har vært gift med i 2 år. Til daglig jobber jeg i Utenriksdepartementet som it-konsulent. Jeg er også for noen kjent som Elvis, idet jeg de siste 10 år har opptrådt som dragking på forskjellige scener rundt omkring i Oslo.

 

Spørsmål: Hva er du mest opptatt av for tida? Svar: Den siste tiden har jeg som resten av Norges befolkning vært opptatt av terroranslagene som rammet Regjeringskvartalet og Utøya. Jeg tror alle som har sitt hjerte i Arbeiderpartiet føler seg rammet. Jeg har både blitt imponert og rørt over den styrken våre partikamerater har vist i en periode ingen kunne forberede seg på. Min tanker er først og fremst hos våre modige og flotte AUFere som har mistet så mange venner. Disse unge menneskene skal vi stå sammen med i mange år fremover, det er de som er framtiden vår. Vi er inne i en tøff periode og derfor har jeg i dag vært veldig opptatt av at vi skal ta hverdagen tilbake. Selv om vi ofte tenker på hverdagen som kjedelig, skaper den en trygg ramme rundt oss, den gir oss stabilitet og hjelper oss å takle tøffe utfordringer.

Spørsmål: Hva mener du er den viktigste politiske saken akkurat nå? Svar: Som homopolitiker er jeg opptatt av at vi skal sikre rettighetene til barn som er født ved hjelp av surrogat. Uansett om vi er for eller mot surrogat må vi jobbe for at "barnas beste" kommer først. Jeg er også opptatt av de store forskjellene mellom øst og vest i Oslo, jeg er opptatt av at uansett hvor du er født i denne byen skal du føle deg trygg på at du har de samme mulighetene som alle andre. Som lokalpolitiker liker jeg å ha helt konkrete saker å jobbe for og en av dem er at jeg ønsker å jobbe for at det skal bli et akvarium i Bjørvika. Internasjonalt er jeg opptatt av sultkatastrofen på Afrika Horn, 10 millioner mennesker står i fare for å sulte i hjel. Området trenger hele verdens oppmerksomhet og hjelp.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem av Arbeiderpartiet? Svar: Jeg er vokst opp i en i en arbeiderpartifamilie. Mamma forteller en historie om meg som stolt 5-åring fortalte nabogutten at "kommoden (kommunen) eide alt også han og meg, og det var bra fordi da kunne vi begynne på skolen når vi ble sju". Når jeg ble tenåring skaffet jeg meg Unge Høyre klistermerke og satte det på skolesekken, mest fordi jeg lurte på hvilken reaksjon som ventet på meg hjemme. Reaksjonen jeg fikk var alle partiprogrammene med en forespørsel om jeg kunne lese gjennom disse og SÅ bestemme meg for parti. Det gjorde jeg og meldte meg inn i AUF. Sist helg fant jeg noen papirer fra AUF-tiden, og der har jeg skrevet "mitt motto for å være med i AUF er ideen om at alle skal ha like muligheter selv om de er kong Salamon eller Jørgen Hattemaker". Det er fortsatt hovedgrunnen til at jeg er medlem; like rettigheter og like muligheter.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge? Svar: Det er mange som har hatt stor betydning for homokampen, både de som lokalt har stått frem og vært forbilder og de som har kjempet på de politiske arenaene. For meg er Kim Friele størst av alle. Homokampen i Norge hadde ikke vært den samme uten hennes engasjement. Personlig er det Håkon Haugli som har hatt den største betydningen, han tok meg med på et politisk prosjekt nemlig Homonettverket i AP. Gjennom å jobbe sammen med han har jeg fått muligheten til å være med å påvirke politiske beslutninger og oppnå konkrete politiske resultater som kjønnsnøytral ekteskapslov, adopsjon og rett til kunstig befruktning.

Spørsmål: Hvordan og hvorfor vinner Oslo AP valget 2011? Svar: Vi vinner valget fordi byen trenger og fortjener en ny retning. Vi må synliggjøre vår visjon om et Oslo med mer samhold, mindre forskjeller, mer styring og trygghet for alle. I kommunevalget 2007 vant Oslo AP 10 av 15 bydeler, i disse bydelene var valgdeltagelsen på rundt 60%, i de fem bydelene de borgelige vant var valgdeltakelsen på 80%. Hovedfokuset vårt må være å få sofavelgeren til å bruke stemmeretten sin og selvfølgelig stemme på oss.

Spørsmål: Har du et godt råd til regjeringen? Svar: I disse tider hvor vi har en regjering som tar så godt vare på en hel nasjon, en regjerning som svarer på terror med enda mer demokrati, er kanskje det eneste rådet jeg kan gi er at de også tar godt vare pa seg selv i denne tunge tiden vi er inne i.

 

 


 
VALG 2011
ÅPNE FOLKEVALGTE
BROSJYREMATERIELL
NYTTIGE LENKER
HOMOHISTORIE