Mini-intervju med Per Anders Torvik Langerud

I dette nyhetsbrevet intervjuer vi Per Anders Torvik Langerød. Han er 26 år gammel og studerer statsvitenskap på Universitetet i Oslo. Per Anders som er født og oppvokst i Arendal, flyttet til Oslo i 2005. Han har jobbet på gård, vært butikkmedarbeider, miljøarbeider i skole og studenttillitsvalgt, og står på 28. plass på Oslo Arbeiderpartis bystyreliste ved høstens valg.

Om du vil bli bedre kjent med Per Anders' synspunkter og støtte hans kampanje for å bli valgt inn i Oslo bystyre, bli med i gruppa hans på Facebook.

Spørsmål: Hvorfor er du medlem i Arbeiderpartiet?
Svar: Alle skal ha like rettigheter og muligheter. Vi må dele på ansvaret der det er tungt og dele på godene når det går bra. Det er den beste måten å organisere et samfunn på. I dag handler det spesielt om LHBT-personers liv og rettigheter, og å sørge for at alle får en god utdanning, et godt helsetilbud og integrering.

Spørsmål: Hvorfor har sagt ja til å stå på Oslo Arbeiderpartiets bystyreliste?
Svar: Jeg får vondt når Sylvi Listhaug langer ut mot homoparaden og når den viktigste utdanningssaken til byrådet er å ha karakterer i barneskolen. Jeg har et annet menneskesyn og mener kommunen må gjøre mer enn å skylde på markedet og å lekse folk om moral. Vi må skape en skole som ser alle elevene i Osloskolen og endre på at Oslo er en av de dyreste byene i Europa. Alle mennesker trenger en leilighet og et sted å bo. Da kan vi ikke sitte på hendene og lukke øyene, men bygge flere boliger og regulere mer rettferdig.

Spørsmål: Hva mener du er de viktigste politiske sakene i Oslo?
Svar: En skole som ser alle elevene, et Oslo som tåler at folk er forskjellig hvor diskriminering og dårlige holdninger endres og en by hvor en bredde av kultur er tilgjengelig for flere

Spørsmål: Hvordan skal Arbeiderpartiet vinne valget til høsten?
Svar: Arbeiderpartiet vinner valget om vi klarer å slå kreftene sammen fra alle som støtter et mer rettferdig og humant Oslo. Vår utfordring er å være tydelige på at beslutninger fattes av de som møter opp.

Spørsmål: Hvilke personer mener du har hatt størst betydning for homokampen i Norge?
Svar: Det varierer kanskje etter hvem du spør. For meg gav det styrke å se Kim Friele i nyhetsbilde da jeg fortsatt var usikker. I dag er det mange jeg synes kjemper viktige kamper på tvers av politiske partier. Alt fra Erling Lae til Håkon Haugli, men jeg har spilt håndball i 12 år likte godt når Are Grongstad stod frem.

 


 
VALG 2011
ÅPNE FOLKEVALGTE
BROSJYREMATERIELL
NYTTIGE LENKER
HOMOHISTORIE