Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker


Arbeiderpartiet
AUF 
HBT Socialdemokraterna
LLH
Skeiv Ungdom
ILGA Europe
Gaysir
Blikk

Queer Ecosy
 

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidligere gruppeleder for Sarpsborg Krf har meldt overgang - Ønskes hjertelig velkommen i Aps homonettverk

Ole Henrik Grønn, som er tidligere gruppeleder, ordførerkandidat og mangeårig tillitsvalgt i Sarpsborg KRF, meldte seg i juli ut av partiet etter reaksjoner han fikk da han kom ut som homofil. Nå har Grønn meldt seg inn i Arbeiderpartiet og vil inngå i partiets bystyregruppe i Sarpsborg. Dermed får partiet rent flertall i bystyret. I tillegg ønsker Grønn å engasjere seg og bidra aktivt i Arbeiderpartiets homonettverk.

- Jeg er veldig glad for at Ole Henrik Grønn har valgt å engasjere seg i Arbeiderpartiet, sier leder av homonettverket Håkon Haugli. Vi har fått en dyktig, erfaren og bredt engasjert politiker med på laget. Jeg er glad for at Ole Henrik oppfatter Arbeiderpartiet som et åpent og inkluderende parti, og for at han valgte nettopp oss etter å ha gått runden med fem forskjellige partier.

Ole Henrik Grønns utmeldelse av KRF kom som konsekvens av behandlingen han fikk av lokalpartiets ledelse, som bl.a. mente han ikke ville kunne fortsette som gruppeleder dersom han fikk seg kjæreste. I Arbeiderpartiet synes vi det er hyggelig om folk får seg kjæreste og viktig at alle kan være hele mennesker. Det handler om verdier, kommenterer Haugli, som oppfatter behandlingen av Grønn i Sarpsborg KRF som krenkende og diskriminerende. – Saken er en påminnelse om hvor krevende det fortsatt kan være å være homofil i Norge i 2008.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss