Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem

Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker


Arbeiderpartiet
AUF 
HBT Socialdemokraterna
LLH
Skeiv Ungdom
ILGA Europe
Gaysir
Blikk

Queer Ecosy
 

Homohistorie

Homohistorisk gjennomgang av Kim Friele.

Les mer

 

 

 

 

 

  

 

 

 

Hatkriminalitet

Vi har hatt en brå oppvåkning til hverdagen etter ekteskapslovens lykkelige hvetebrødsdager. Det motsatte av den aksepten Stortinget viste er det hatet som kommer til uttrykk ved slag, spark og verbal mishandling. Vi har i det siste fått flere meldinger om at homser er trakassert, truet og slått ned.

Hvem har ansvaret for at enkelte viser frem sine grumsete holdninger  gjennom kriminelle handlinger? Jeg plasserer deler av det ansvaret på de kristenkonservative og enkelte muslimske miljøer. Vi så det da de fant hverandre i felles demonstrasjonstog mot ekteskapsloven; presten fra Sørlandet og imamen fra Grønland.  Nå må disse miljøene forstå at de signalene de sender ut er med på å påvirke folks holdninger.

Regjeringen  arbeider for nulltoleranse for krenking relatert til seksuell orientering. 

Justisministeren går inn for straffeskjerpelse for vold som har bakgrunn i en persons seksuelle orientering. I tillegg er det viktig at vi mobiliserer med fokus på holdninger og ansvar. Sammen skal vi fremme toleranse og hindre homofobi! 

Karina Hellum
Nestleder
Homofile og lesbiske sosialdemokrater 

På trykk i Dagbladet 5. juli 2008.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss