Homofile og lesbiske sosialdemokrater

 

Hjem

Aktuelt

I media

Politikk

Om oss

Bli medlem Kontakt oss

Homonettverket i Ap

                 

Hvem er vi?


Homofile og lesbiske sosialdemokrater er Arbeiderpartiets nasjonale nettverk for homofile og lesbiske. Vi er samtidig et lokallag i Oslo Arbeiderparti.
 

Nyttige lenker


Arbeiderpartiet
AUF 
HBT Socialdemokraterna
LLH
Skeiv Ungdom
ILGA Europe
Gaysir
Blikk

Queer Ecosy
 

Homohistorie


Homohistorisk gjennomgang

av Kim Friele.

Les mer
 

 

 

 

 

 

Welcome to the webiste of the Norwegian Gay and Lesbian Social Democrats. Read more.


Velkommen til Homofile og lesbiske sosialdemokraters nettsider! Noe du savner? Innspill? Kontakt oss gjerne!

 


Hvordan det kom seg at statsråd Anniken Huitfeldt fikk en fjærboa og andre tildragelser

Av Karina Hellum

Styret i Homofile og lesbiske sosialdemokrater var 6. juni entusiastiske gjester hos statsråden for felles ekteskapslov. Vi troppet opp i glad forvisning om at vi kom til våre egne. – Og det gjorde vi også; der tittet statssekretær Kjell Erik Øie fram og lurte på hvem som skapte så mye rabalder i korridorene. Inne i det staselige møterommet, satt embetsverket pent på rekke. Og så kom statsråden!

I all ærbødighet, og med litt fjas i alvoret, overrakte Håkon Haugli statsråden en regnbuefarget fjærboa til tegn på at hun er vår egen minister.

Fra styret møtte Marit Bjerke, Karina Hellum, Gard Realf Nielsen, Bjørn Nuland og Håkon Haugli. De uttrykte aller først sin begeistring og glede over den nær forestående begivenhet, nemlig fremleggelsen av felles ekteskapslov. Deretter tok de for seg en del utfordringer som fremdeles er uløst, og som ligger til Barne og likestillingsdepartementet.

Først av alt ble svakheten i Fosterhjemsforskriften presentert. Denne forskriften, som ble til da Laila Dåvøy var statsråd, har formuleringer som gjør homofile fosterfamilier til en nødløsning – når det ikke finnes andre alternativer. Statsråden for antidiskriminering tok poenget. Vi regner derfor med at dette blir fulgt opp med handling så snart som mulig.

Deretter pekte vi på mangelen på forskningsgrunnlag i forhold til å tolke levekår for homofile og lesbiske. NOVA-tallene er snart 10 år gamle. Vi vet at homofile og lesbiske som gruppe fremdeles har store helseutfordringer, er overrepresenterte blant mennesker med rusprobler og har dårligere psykisk helse. Her har vi en jobb å gjøre.

Videre tok vi for oss en vesentlig svakhet ved det nystartede Dialogforum for Livssyn. Her mangler flere liberale og progressive organisasjoner, blant annet Åpen Kirkegruppe og Kirkens Bymisjon. Vi fikk også nevnt at vi som forumslag jobber aktivt med minoritetene i minoriteten.

Til slutt inviterte vi statsråden til å stå på stand sammen med oss under Homouka. Denne invitasjon ble positivt mottatt og en dato ble avtalt.

Vi gikk ut av møtet med en følelse av at en del saker hadde falt på plass der og da. Det føles godt at vi har en statsråd som lytter i Barne- og likestillingsdepartementet.

 
 

Hjem     Aktuelt     I media     Politikk     Om oss     Bli medlem     Kontakt oss